Ako si pripraviť domáci pribináčik?
Už niekoľko rokov žijeme s rodinou v zahraničí. A niektoré veci, ktoré pripomínajú domov nám chýbajú. Zvykli sme si na ne a v Nemecku ich nedostať. Každá návšteva nám preto nosieva niektoré z vecí, ktoré tu nedostať. Napríklad slovenskú bryndzu, kofolu či obyčajné rožky. Keďže mám tri deti, vždy keď ideme na Slovensko, jednou zo základných „mňamiek“ je aj pribináčik. Začala som ho preto robiť aj doma. Robím ho deťom – ale veru aj pre seba. Rada sa podelím o to, ako si pripraviť domáci pribináčik – recept.
Možno tento recept aj poznáte, ale ak náhodou nie, tak tu je.
Suroviny na domáci pribináčik:
250g jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
1PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
Postup prípravy
Tvaroh vymiešajte s práškovým cukrom ( pridajte aj viac – podľa chuti). Potom do zmesi pomaly primiešajte vyšľahanú šľahačku.
Ja, keďže som túto pochúťku robila vo väčšom množstve, naplnila som ju do malých pohárikov na zaváranie. Takto sa mi lepšie uskladnia v chladničke.
Asi po hodine v chlade už má dezert konzistenciu ako pribináčik.
Dobrú chuť. Resp. mlsanie