Bublanina s černicami, slivkami a broskyňami
Pripravila som si jednoduchú bublaninku. Je to klasika, ale tentokrát som ju vyskladala z ovocia od rodiny. Bublanina s černicami, slivkami a broskyňami. Niečo zo severu, niečo z dolniakov. Vznikol jemný koláčik. Keďže doň išla aj škorica, bublanina mala hnedý nádych.
Ovocie:
- veeeľa domáceho ovocia
- veeeľké černice od mojej svokry tu od severu
- slivky a broskyne od sestrinej svokry z dolniakov
RECEPT
Recept na túto bublaninu mám ho uložený ako Čučoriedkový koláč od ujca Jana
Cesto:
- 250 g hladkej múky špeciál
- 150 g polohrubej múky
- 230 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- dala som teraz aj 1/3 ČL perníkového prášku do pečiva a
- dala som teraz aj mletú škoricu (asi 1 ČL)
- 1 hrnček mlieka (3 dcl som dala)
- 1,5 dcl oleja
- dala som 3 vajcia (namiesto 2)
Postup prípravy bublaniny
Všetko spolu vymiešame.
Plech vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.
Cesto dáme na plech.
Navrch dáme ovocie (hocijaké).
Ak chcete koláč robustnejší, pripravte si aj mrveničku…
Na mrveničku som použila:
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL hrubej múky
- toľko masla, aby sa cukor a múka spojili do mrveničky
Pečieme na 180 °C približne 25 – 30 minút (treba urobiť test špáradlom – keď sa cesto na špáradlo nelepí, tak je bublanina hotová).
Korektúry: Katarína Málková
Máte firmu alebo projekt, kde potrebujete pomôcť s textami a korektúrami? Katarína Málková vám s nimi veľmi rada pomôže. Kontaktovať ju môžete tu: https://www.facebook.com/Corectus/