Večera? Možno si toto Chili Con Carne zapečené s tortilovými čipsami a syrom pripravíte už dnes.

Chili con carneChili con carne zapečené s tortillovými čipsami a syrom

Toto je skvelý tip na večeru, ktorý máme od Petry Nagyovej Džerengovej. Možno si toto Chili Con Carne zapečené s tortilovými čipsami a syrom pripravíte už dnes. Ak áno, dajte vedieť či chutilo…

Čo potrebujeme na prípravu chili con carne?

  • 1 kg mleté hovädzie mäso
  • 2 stredné nakrájané cibule
  • 5 strúčikov pretlačeného cesnaku
  • 1/2 l paradajkového pretlaku
  • 250 gr kukurice z konzervy
  • 400 gr červená fazuľa z konzervy
  • 150 gr strúhaného eidamu a 150 gr čedaru
  • 1/2 kg tortillové čipsy
  • čili čerstvé/mleté
  • olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 ČL mletý kmín
  • 2 ČL kakaový nesladený prášok

Ako na to:

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso, pár minút miešame, kým nezbledne, pridáme cesnak, chilli, kmín. Opäť chvíľu opražíme a osolíme, okoreníme, zalejeme pretlakom. Pridáme dcl vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 minút za občasného miešania. Potom pridáme kukuricu, fazuľu, kakao a miešame bez pokrievky ešte asi 10 minút (ak treba, dolejeme ešte vodu). Zmes vylejeme do zapekacej misy, pokryjeme husto čipsami a syrom. Zapečieme na 220 stupňoch ešte asi 15 minút. Podávame s paradajkovou salsou, kyslou smotanou a podľa chuti jalapeño papričkami.

Večera? Možno si toto Chili Con Carne zapečené s tortilovými čipsami a syrom pripravíte už dnes.

Dobrú chuť!

Petra Nagyová Džerengová

Viac receptov od Peti, ale aj inšpiráciu zo života, nájdete na jej INSTRAGRAME 

 

Mohlo by vás zaujímať