Chili con carne zapečené s tortillovými čipsami a syrom
Toto je skvelý tip na večeru, ktorý máme od Petry Nagyovej Džerengovej. Možno si toto Chili Con Carne zapečené s tortilovými čipsami a syrom pripravíte už dnes. Ak áno, dajte vedieť či chutilo…
Čo potrebujeme na prípravu chili con carne?
- 1 kg mleté hovädzie mäso
- 2 stredné nakrájané cibule
- 5 strúčikov pretlačeného cesnaku
- 1/2 l paradajkového pretlaku
- 250 gr kukurice z konzervy
- 400 gr červená fazuľa z konzervy
- 150 gr strúhaného eidamu a 150 gr čedaru
- 1/2 kg tortillové čipsy
- čili čerstvé/mleté
- olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 ČL mletý kmín
- 2 ČL kakaový nesladený prášok
Ako na to:
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso, pár minút miešame, kým nezbledne, pridáme cesnak, chilli, kmín. Opäť chvíľu opražíme a osolíme, okoreníme, zalejeme pretlakom. Pridáme dcl vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 minút za občasného miešania. Potom pridáme kukuricu, fazuľu, kakao a miešame bez pokrievky ešte asi 10 minút (ak treba, dolejeme ešte vodu). Zmes vylejeme do zapekacej misy, pokryjeme husto čipsami a syrom. Zapečieme na 220 stupňoch ešte asi 15 minút. Podávame s paradajkovou salsou, kyslou smotanou a podľa chuti jalapeño papričkami.
Dobrú chuť!
Viac receptov od Peti, ale aj inšpiráciu zo života, nájdete na jej INSTRAGRAME