Divina – recept ako pripraviť divinu na pive
Divina patrí k najkvalitnejšiemu mäsu, aké si môžete dopriať. Nielenže má nezameniteľnú chuť, ale je aj nesmierne zdravá.
Benefity diviny v kocke
Divina má všeobecne málo tuku. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov a ďalších telu prospešných látok. Podstatnou výhodou divej zveri je fakt, že sa voľne pohybuje v lesoch a na poliach, kde má dostatok pohybu a strava divej zveri je zdravá.To sa samozrejme odráža aj na chuti, štruktúre, a samozrejme aj v obsahu cenných látok, vitamínov, minerálov i stopových prvkov, ktoré sa nachádzajú v mäse z diviny.
Divina – recept ako pripraviť divinu na pive
Doma sme zvykli pripravovať divinu na víne. Klasický nálev z červeného vína, v ktorom sme nechali mäso na cca 24 hodín. Tentokrát sme pripravili divinu na pive. Recept som dostala od kamaráta, ktorý nám podal kus diviny takpovediac cez okno ( žijeme v dobe kovidovej). Mala som spočiatku obavy, ale nechala som sa presvedčiť. Potvrdilo sa mi, že v núdzi poznáš priateľa. Nielen, že prinesie mäso, ale poskytne aj výborný recept. Tak poďme na to.
Ako pripraviť lahodnú pomaly pečenú divinu na pive
Čo budete potrebovať
- Divinu – my sme mali mladého diviaka cca 2,5 kg
- Pivo – padli tri plechovky čierneho piva
- Bobkový list – 6ks
- Nové korenie – 20 „guličiek“
- Cesnak – 5 strúčikov
- Jablko
- Mrkva
- Petržlen
- Zeler
- olivový olej
Postup prípravy pomaly pečenej diviny na pive
Divinu som podľa rady kamaráta namočila do piva a pridala som koreniny a cesnak. Takto odležané mäso som nasolila a dala do rúry. Približne polovicu piva som odliala a vrch diviny som poliala cca 1 dcl olivového oleja.
Nastavila som pomalé pečenie – 160 stupňov a prikryté v jánskom skle nechala piecť 5 hodín. (Áno privstala som si – divina sa piekla od 6:00). V polovici pečenia som pridala zeleninu a jablko. Poslednú hodinu pečenia som pridala na teplote – 180 stupňov. Hotovo!
Mäso bolo ako maslo a pivo vytvorilo zaujímavú chuť. Netreba sa báť tmavšej farby. Mäso z diviaka je tmavšie a svoje urobilo aj čierne pivo.
Príloha k divine
Zeleninu, jablko a výpek som rozmixovala. Šťava bola skvelou prílohou k mäsu. Prepájali sa v nej chute diviny, zeleniny, piva a olivového oleja. Nebo na zemi.
Prílohu sme zvolili jednoduchú. Zemiakové pyré.
Môžete skúsiť aj pyré z batátov alebo tekvice. Každý podľa preferencií.