Sme doma a oveľa častejšie varíme. Vedeli ste, že doma pripravený chlieb nemusí byť len kváskový? A bude veľmi zdravý.
Tento recept som odchytila u našej čitateľky na sociálnej sieti. Vyzerá zdravo a on aj zdravý je. Vieme, že všade sú kváskové chlebíky, ale ak kvások nemáte, resp. čakáte, kedy sa vám zrodí, pripravte si tento zdravý chlebík. Samozrejme, ak ste zohnali kvasnice.
Čo budete potrebovať?
Suroviny
- pohánka
- sójové bôby
- hrach lúpaný
- kvasnice
- mlieko
- voda
- morská soľ,
- trstinový cukor
- tekvicové semienka
- goji
- mrkva
- maslo
Postup
Semená – pohánka, sója, hrach lúpany, všetko pomlieť na múku.
Do zohriateho mlieka pridáme kvasnice, rozmiešame, pridáme morskú soľ, trstinový cukor.
Zomletú múku pridáme do misy aj so semenami – pohánkové, tekvicové, goji.
Mrkvu nastrúhame na hrubšie a pridáme do misy tiež. Podľa potreby pridáme vodu cca 1,5dc.
Nádobu, kde sa bude chlieb piecť, je treba vymastiť obyčajným maslom.
V trúbe na 30st nechať chlebík nakysnúť potom piecť. Nakoľko je to môj vymyslený recept, piekla som od oka od teploty 180st.
Pár krát zopakujem a bude úplne top.
Chutí však famózne a hlavne je zdravý! Veď napokon, doma pripravený chlieb nemusí byť len kváskový…
Tak želám dobrú chuť
Vyskúšajte aj…
Kváskový chlieb, ktorý upečie aj chlap
Tento recept mám už nejaký čas. Odkedy ho mám, chlieb nekupujeme. Ak ste si doma ešte chlebík nepiekli, vyskúšajte a dajte mi vedieť. Podľa tohto receptu na kváskový chlieb, ktorý upečie aj chlap (dokonca aj malý – veď sa pozrite na fotku, už mi pomáha), totiž upečiete chlebík, ktorý už nikdy nebude chcieť zameniť za iný.
Pripravte si pribináčik jednoducho a chutne
Už niekoľko rokov žijeme s rodinou v zahraničí. A niektoré veci, ktoré pripomínajú domov nám chýbajú. Zvykli sme si na ne a v Nemecku ich nedostať. Každá návšteva nám preto nosieva niektoré z vecí, ktoré tu nedostať. Napríklad slovenskú bryndzu, kofolu či obyčajné rožky.
Ak máte vlastný overený recept, ktorý poteší našich čitateľov, napíšte nám!