Domáce tiramisu s mascarpone a šľahačkou – overený recept, ktorý si zamilujete
Keď sa povie dezert, tak si každý predstaví niečo iné. Niekto veterník. Iný krémeš. A potom je tu pomerne široká skupina, ktorá miluje tiramisu. Do tejto skupiny patrím aj ja. Nedávno som natrafila na jeden veľmi jednoduchý a overený recept na domáce tiramisu s mascarpone a šľahačkou.
Možno viete, možno nie, ale tiramisu je dnes jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Klasické tiramisu sa pripravuje zo surových vajec, tak verím, že toto moje, ktoré je pripravené zo šľahačky a mascarpone, ale bez vajíčok, vám bude chutiť tiež.
Poďme na to…
Domáce tiramisu – ingrediencie
- 1 šlahačka (aspoň 30%)
- 1 mascarpone
- 10 lyžíc trstinového alebo kokosového cukru
- Kakaový prášok (ideálne je pravé holandské kakao)
- 2 šálky presso kávy
- Piškóty
Príprava domáceho tiramisu
Šľahačku s cukrom vymiesime do tuha. Spojíme ju s mascarpone – zmiešame ručne, bez mixéra.
Uvaríme kávu a necháme ju vychladnúť.
Pripravíme si nádobu, v ktorej budeme pripravovať tiramisu. Ja som použila menší plech.
Piškóty namáčame v káve tak, aby príliš nenasiakli kávou. Poukladáme prvú vrstvu a prekryjeme plnkou. Ten istý postup zopakujeme a na vrch dáme zvyšok plnky. Zasypeme kakaom, zakryjeme alobalom alebo fóliou a odložíme do chladničky. Po cca 3-4 hodinách servírujeme. Ideálne ku káve, alebo k bielemu vínku.
Dobrú chuť!
Pripravila (a už aj zjedla) Martina Valachová
Mohlo by sa vám páčiť…
Dá sa pribrať z tiramisu? Asi hej, ak to preženiete. Ale. Dá sa pribrať aj z vody? Nedááá. Jasné, že nie. Aj na tieto výhovorky, ktoré často padnú, keď ide o nastavenie zdravšieho životného štýlu, odpovedal Maroš Molnár v rozhovore. Vyspovedala som ho naozaj zoširoka a padli aj odpovede a tipy, ktoré doteraz Maroš nikde neprezradil. Pozrite si celý rozhovor. Keď sa vám zapáči, dajte nám odber na YouTube a ďalšie témy vám neujdú…