Čo viacej môžete v živote dať ako lásku, čas a pozornosť svojim blízkym? Takto vznikol aj dnešný recept, ktorý nám poslala naša verná čitateľka Zuzana Rajnová.
Koláč vhodný aj pre ľudí s celiakiou
Tento recept vznikol veľmi spontánne. Čakala som návštevu. Mala prísť moja kamarátka, ktorej pred časom zistili celiakiu. Bezlepkovú múku som doma nemala a začala som rozmýšľať, čo chutné pripraviť tak, aby si mohla pochutiť aj kamoška.
Som typ človeka, ktorý rád skúša nové veci. A keďže sa veľkú časť života venujem gastronómii, tak som sa pustila do práce.
Nemáte múku? Skúste mak…
Doma som mala pomerne dosť maku. rozhodla som sa teda vyskúšať obmenu môjho obľúbeného receptu s makom.
Sama som bola prekvapená, ako to celé išlo a vyšlo. Ak chcete vyskúšať aj vy, nech sa páči:
Ingrediencie
CESTO
300 g mletého maku
4 vajíčka
100g masla
120g medu
1 PL prášok do pečiva
PLNKA
250 ml smotana na šľahanie
100g bieleho jogurtu
200g vykôstkovaných višní
50g višňový džem
POSTUP
Bielka vyšľaháme samostatne. V druhej nádobe zmiešame mak, prášok do pečiva, žĺtka, med a roztopené maslo. Pridáme – vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vložíme na plech.
Pečieme v rúre pri 180 stupňoch tridsať minút.
Kým sa cesto pečie, tak vyšľaháme šľahačku, vmiešame jogurt, pridáme med. Vychladnutý korpus rozdelíme na dve časti, potrieme džemom, natrieme krémom, poukladáme višne a pridkyjeme druhou časťou korpusu.
Dobrú chuť