Pri spôsobe stravovania LOWCARB si treba uvedomiť vysoký podiel vlákniny a bielkovín. Nie sú to rýchle cukry, po ktorých sa veľmi ľahko a rýchlo priberá. Tieto jedlá sú sýte a napriek tomu sa po nich človek vôbec necíti unavený. Stačia aj menšie porcie, a to vďaka svojmu zloženiu.
Poďme teda na LOWCARB BROWNIE
Korpus
– 3 uvarené veľké cvikly
– 4 celé vajcia
– 200 g mandlová múka (mixujem mandle v mixéri)
– 150 g kakao
– 1 kopcovitá ČL škorica
– 100 g rozpustené maslo
– 1 kopcovitá ČL bezfosfátovy prášok na pečenie alebo jedlá sóda bezfosfátova (je oveľa jemnejšia než bežná)
Postup
Cviklu je potrebné rozmixovať s vajíčkami, zmiešať s ostatnými surovinami a upiecť (na spodok formy dávam papier na pečenie, boky vytieram maslom). Do tohto konkrétneho koláča som pridala ešte asi 200 g nasekaných rôznych orechov. Podľa toho čo som mala doma. Pečiem 50 min/ 170 st.
Poleva
Moju polevu tvorí veľmi jednoduchá kombinácia čokolády a masla. Z tejto masy vytvoríte kôrku, ktorá vám koláč pekne prikryje a zjednotí. Ja dávam horkú a na ešte horúci korpus. Používam aspoň 70% čokoládu a kúsok masla. Na vrch môže ísť drobné ovocie.
Dobré pochutnanie!
Autorka je lektorka, koučka, autorka „Bábky, ktoré liečia dušu“
Ak uvažujete nad LOW CARB, zistite si všetky informácie. Tak, ako píše Vlado Zlatoš
Pri Low Carb ide o zmenu životného štýlu (čiže aj myslenia a osobnosti), nie dočasnú diétu, pretože na krátke obdobie sa nízkosacharidové stravovanie neopláca realizovať. Najväčšie zdravotné benefity sa, najmä z metabolického (mitochondriálneho) pohľadu, dostavujú až po niekoľkých mesiacoch. Stravovanie však musí byť dobre nastavené v synergii s pohybom.
Dobre nastaviť tento typ stravovania a životného štýlu je možné až potom, keď človek odstráni informačnú asymetriu (nedostatok vedomostí) a dôležité postupy čerpá aj od vzdelaných osôb, ktoré majú praktické skúsenosti. Preto sa často stáva, že ľudia “vhupnú” do realizácie lowcarb aj bez toho, aby si problematiku preštudovali a potom sa sťažujú, že im tento štýl stravovania neprospel, alebo dokonca si spôsobili nejaké dočasné problémy.
Ľudské telo je však veľká “atómová elektráreň”, v ktorej sa neopláca stláčať hocijaké gombíky z nevedomosti.
Celý článok nájdete tu: https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/zaklady-lowcarb-stravovania.html
Ak rozmýšľate, že chcete zmeniť svoje návyky a naštartovať sa a reštartnúť, poďte s nami na SooGood víkendovku
SooGooD – víkendovka pre vaše telo a myseľ vo Wellnes hoteli Kontakt