Nepečený koláč s banánom a krémom z mascarpone a čokoládou, ktorý pripravíte 1 – 2 – 3

Nepečený koláč s banánom a krémom z mascarpone a čokoládou

Tento koláčik robím veľmi často a kombinujem, s čím príde. No zatiaľ nesklamal ani raz. Určite vyskúšajte.

Čo potrebujeme na nepečený koláč:

  • cca 300 g orechov (dala som 150 g vlašských a 150 g mandlí, no už som robila aj len z mandlí alebo aj kešu)
  • 100 g vločiek
  • 200 g datlí (alebo hrozienok)
  • 2-3 ks banánov

Na krém:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 15 gr cukru, štipku soli
  • 250 gr mascarpone

Ako na to:

Datle si namočíme na polhodinu do horúcej vody. Orechy s vločkami rozmixujeme, pridáme datle s 1-2 PL vody, až kým nedostaneme súvislú hmotu. Cesto natlačíme do štvorcovej formy (môžeme vystlať papierom na pečenie kvôli ľahšiemu vyberaniu).

V miske zohrejeme smotanu s cukrom a štipkou soli tesne pod bod varu a stiahneme z plameňa. Pridáme rozlámanú čokoládu, rozmiešame, až kým sa čokoláda so smotanou celkom nespojí a dáme chladiť, najlepšie na pár hodín. Keď stuhne, 2 min premixujeme a pridáme mascarpone. Mixujeme, kým krém nie je nadýchaný.

Na vrch cesta poukladáme nakrájané banány, rozotrieme krém a ozdobíme – či už polevou, malinami alebo orechmi.

Ja si robím čokoládovú ganache s mascarpone z dvojnásobnej dávky a zo zvyšku robím ovocné poháre bez cesta.

Dobrú chuť!

Petra Nagyová Džerengová

Viac receptov od Peti, ale aj inšpiráciu zo života, nájdete na jej INSTRAGRAME 

Ste gurmán? Ako jesť a nepriberať?

Pozrite sa na to, čo hovorí známy tréner a motivátor – Maroš Molnár.

Mohlo by vás zaujímať