Pavlova torta s ovocím a mätou pripravená ako minitortičky
Tento overený recept odporúčam všetkým, ktorí sa už dlho snažili nájsť ľahký návod na prípravu Pavlovej torty s ovocím. Vyskúšala som ho niekoľkokrát a zvládne to naozaj každý. Navyše, tortu nebudete musieť krájať, pretože vďaka tomuto receptu a postupu vytvoríte 12 Pavlových minitortičiek. Kto už skúšal krájať Pavlovu tortu vie, že krájanie pavlovky je dosť často hotový kumšt. Pavlova torta s ovocím a mätou pripravená ako minitortičky je skvelé riešenie.
Ingrediencie na prípravu pavlovky
- 4 bielky
- 240 g kryštálového cukru
- 1 kávová lyžička octu
- 1 kávová lyžička kukuričného škrobu
- 1 smotana na šľahanie
- 1 mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- Ovocie, mäta
Postup prípravy
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme ocot a kukuričný škrob. Rúru si predhrejeme na 110 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a na neho robíme krúžky z pripravených bielkov. Z tejto dávky nám vyjde cca 12 minitortičiek. Najskôr si porobíme spodnú časť – krúžky.
Začíname od stredu a točíme ako slimáka. Potom robíme zdvihnuté okraje. Dáme do rúry a pečieme hodinu a pol. Po tomto čase rúru vypneme a pootvoríme. Necháme ešte dve hodinky dosušiť korpusy v rúre.
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme šľahačku (môžeme pridať stužovač ) a ručne primiešame mascarpone a vanilkový cukor. Pavlovky naplníme krémom a dekorujeme ovocím podľa chuti.
Pavlova torta pripravená ako minitortičky
Takto pripravené minitortičky sú vhodné aj na sviatočný vianočný stôl.
Ak nechceme použiť korpusy ihneď, môžeme si ich odložiť do sucha a kedykoľvek naplniť.
Poznáte to asi aj vy. V momente, keď sa nám ozve nečakaná návšteva, rýchlo rozmýšľame, ako ju pohostiť. Ak si predpečiete korpusy vopred, budete môcť pripraviť dezert za pár minút. Stačí, ak budete mať doma po ruke ovocie, šľahačku a mascarpone. Príprava tortičiek vám potom zaberie maximálne päť minút.
Prajem všetkým pohodové Vianoce a samozrejme aj dobrú chuť!