Dym z byliniek je liečivý. Môže odstrániť negatívnu energiu, ale aj urieknutie? Ako správne vydymovať?

Dym z byliniek

Keď som bola menšia a v rodine sa narodilo dieťa, jedna z prvých vecí bola, že sme bábätku dali na ruku červenú stužku. Robilo sa to proti tzv. ušknutiu - tak sme hovorili urieknutiu u nás na dedine. Nech si už myslíte čokoľvek o rituáloch a poverčivosti, isté je, že existujú veci medzi nebom a zemou. A čo s tým má dym z byliniek? 

Read More »

Možno najdôležitejšie, čo môžeme učiť deti odmalička, je, aby si dávali pozor, čím kŕmia svoju myseľ.

Možno najdôležitejšie, čo môžeme učiť deti už odmalička, je, aby si dávali pozor, čím kŕmia svoju myseľ. „Pretože to, ako myslia, ako cítia, čo rozprávajú a čo konajú ovplyvní, ako budú vnímať svet. Ak budú všade hľadať len chyby, problémy, nebezpečenstvo a niečo negatívne, vytvoria si obraz sveta, ktorý je voči nim nepriateľský a ktorému sa treba neustále brániť. Keď …

Read More »

Stáva sa vám, že hovoríte zreteľne, ale človek vo vašej blízkosti vás nepočúva? Nie je počúvanie ako počúvanie…

Vraj si vlastné myšlienky tvoríme v hlave z našich predstáv, ale aj uložených spomienok či iných myšlienok. Pomocou písmen a vyslovených slov ich vnášame do vonkajšieho sveta. Do sveta ľudí, vzťahov, predmetov, živlov... a mnohé zostanú zapísané v knižniciach či pamäťových diskoch.

Read More »

Liečivé vydymovanie domu vás môže zbaviť (nielen) negatívnej energie. Ako a čím vydymovať?

Aj vy okolo cítite negatívnu energiu? Z niektorých ľudí - alebo doma? A cítite, že niekedy vám niektorá návšteva alebo klient zanechá v priestore energetický darček? Tak dnes sa budem rozprávať s bylinkárkou a odborníčkou na aromaterapiu aj o tom, ako sa zbaviť negatívnej energie pomocou vydymovania... Liečebné vydymovanie - mojim hosťom bola Mirka Števková.

Read More »

Zmena pohlavia, náhradné materstvo, rodová teória sú vážne hrozby. Uvádza dokument Dignitas Infinita

Zmena pohlavia, náhradné materstvo, rodová teória sú vážne hrozby. Vatikán to zverejnil v Dignitas Infinita Vatikán pred pár dňami označil chirurgické zákroky na zmenu biologického pohlavia a náhradné materstvo za vážnu hrozbu pre ľudskú dôstojnosť, pričom ich postavil na rovnakú úroveň ako interrupcie a eutanáziu, označované za praktiky, ktoré porušujú Boží plán pre ľudský život. Podľa spravodajského webu Vatican news …

Read More »

Vyčítame si navzájom svoje nedokonalé prirodzenosti, ktoré by sme si mali na druhých vážiť a obdivovať.

Temperament je zdrojom smútku i radosti

Rozvahu a pomalšie tempo flegmatika hodnotí cholerik ako lenivosť. Naopak, cholerikovu schopnosť okamžite reagovať a veci  bleskovo riešiť vidí flegmatik ako zbrklosť. Zatiaľ, čo si melancholik myslí, že udeľuje cenné rady a objektívnu spätnú väzbu, sangvinik ho aj s jeho večnou kritikou posiela kade ľahšie a obviňuje ho z neznesiteľného poučovania a memorovania.  Najprirodzenejším základom jeho správania je totiž improvizácia (metóda pokus - omyl), čo melancholik považuje za neospravedlniteľnú nezodpovednosť a hazard.

Read More »

Tomáš Lukavec: Ak všetci chcú, aby si hovoril, buď ticho. Ak ťa všetko hnevá, neprejav hnev, prejav súcit

Tomáš Lukavec

Existujú dve možnosti: chodiť po chráme života a sveta a sťažovať sa a reptať, alebo naozaj na chvíľu zavrieť ústa a cítiť, hýbať sa. To je strašne nepríjemné, zásadne nepríjemné a drastické, pretože nás naučili, najmä tu v euro-zóne, ako všetko treba rozpitvávať.

Read More »

Mikroplasty sú už aj v plodovej vode budúcich mamičiek. Našli sa aj v mrakoch. Čo spôsobujú?

Mikroplasty sú už aj v plodovej vode budúcich mamičiek

S vysokoškolským pedagógom a popularizátorom témy ovplyvňovania počasia Radovanom Dluhým Smithom som sa rozprávala o mikroplastoch v nás, ale aj v mrakoch. Je to téma, ktorú som zachytila za posledné mesiace dvakrát. Raz z výskumu z čekej univerzity, kde ako prví na svete zachytili mikroplasty už aj v plodovej vode. A potom prišla správa z TA3 o mikroplastoch v oblakoch, ktoré môžu ovplyvňovať počasie. Ako to vlastne celé je?

Read More »

Väčšie bruško, oslabená brušná stena, diastáza, bolesti krížov? Všetko je inak – Monika Šrenkelová

Diastáza

Niektoré ženy majú celý život bruško ako po pôrode. Alebo vyzerajú akoby boli tehotné. Niektorí muži túžia po sixpacku. Aj aj ženy. A nejde to... Čím to je a ako to napraviť? A čo ženy po operáciách maternice či po cisárskom reze? Za čo všetko môže oslabená brušná stena? Čo je to diastáza? A čo menopauza a oslabené bruško? Má to vplyv na inkontinenciu či bolesti krížov či kĺbov? Aj o tom sa dnes budeme rozprávať s Monikou Srenkelovou.

Read More »

Dušek: Prvú polovicu života nás učia hlúposti a druhú polovica života sa tieto hlúposti snažíme odnaučiť

Dušek: Prvú polovicu života nás učia hlúposti a druhú polovica života sa tieto hlúposti snažíme odnaučiť Predstavte si napríklad situáciu v škole. Učiteľka zadá úlohu a posmeľuje deti: „Deti kto bude prvý, kto bude prvý? No, kto bude prvý?“ Volá učiteľka na deti, ktoré dávno vedia, kto z nich bude prvý. Hlavne to dobre vedia tie pomalšie, ktoré prvé nebudú. To sa v …

Read More »

Prečo sa niekomu darí plniť si sny a inému nie? Všetko je to o mentálnom nastavení.

Plniť si sny

Vyriešte si najskôr svoje strachy, svoje zranenia a neprospešné vzorce. Ak nie úplne, tak aspoň čo najviac. Naučte sa byť vo svojom strede, kontrolovať svoju myseľ a ovládať svoje emócie. Nalaďujte sa pravidelne na budúcnosť, akú chcete zažívať a začnite sa správať ako človek, ktorým sa chcete stať. Musíte tomu veriť.

Read More »

Pôjde autorka Pottera do väzenia? Spisovateľka v minulosti neraz čelila obvineniam z transfóbie.

Na škótske ženy je vyvíjaný tlak zo strany vlády, aby zavrhli biologické fakty. Pôjde autorka Pottera do väzenia? Niektoré krajiny si vo svojich zákonoch posúvajú hranice možného. Či skôr kedysi nemožného? Inak sa to nedá nazvať, pretože to, čo bolo kedysi považové za normál sa dnes mení a zasiahlo to aj oblasť humoru, prípadne toho, čo sa môže označiť ako …

Read More »

Je jedno, kto je prezidentom, vašou šacou je prežiť svoj život podľa seba – šťastne, spokojne a v láske. TU a TERAZ.

Je jedno, kto je prezidentom, vašou šacou je prežiť svoj život podľa seba - šťastne, spokojne a v láske. TU a TERAZ.

Prosím všetkých, ktorí hľadajú barličku, o ktorú chcú oprieť svoj smútok z neúspechu pána Korčoka alebo radosť z úspechu pána Pellegriniho, aby skúsili odvnímať, že rozhodovanie občanov Slovenskej republiky bolo reakciou na to, čo ostatné roky prežili. A že ak niekto nechcel, aby sa takto rozhodli, mal k týmto voľbám pristupovať inak.

Read More »

Niektoré veci sa dajú odkladať tak dlho, až stratia zmysel. A iné zoberú zmysel všetkému ostatnému…

Niektoré veci sa dajú odkladať tak dlho, že stratia zmysel. A iné zoberú zmysel všetkému ostatnému. Kam smerujem? Internet je plný informácií a čokoľvek človek chce vedieť, tak si dokáže dohľadať. Stačí poznať súvislosti a mať dobrý dôvod. Celkom dobrým dôvodom môže byť téma, ako predchádzať starnutiu a ako byť vitálny aj v dôchodkovom veku.

Read More »

Na Slovensku žijú trochu hlúpi ľudia. To hlupáctvo je zbraň hromadného ničenia. Myslí si Fedor Gál

FEDOR GÁL: Na Slovensku žijú trochu hlúpi ľudia. To hlupáctvo je zbraň hromadného ničenia To, čo sa deje na Slovensku je ťažko čitateľné. Vrátil  som sa smutný. Atmosféra je zvláštna. Keby to nebola tragédia, zakričal by som: Neblbnite, žijú tu ľudia. Ja som niečo také nezažil za svojho života. Povedal Fedor Gál v rozhovore a pokračoval… „Slováci sú dobrí, ale …

Read More »

LeRa: Každý má na tomto svete svoje miesto, každý túži po šťastí, potrebuje svoj priestor

Speváčka LeRa prešla výraznou životnou zmenou Blond speváčka LeRa s charakteristickým „chrapľákom,“ známa aj ako muzikálová hviezda a rocková diva, prechádza z tvrdej hard rockovej a metalovej muziky do jemnejšieho žánru, príjemných melódií a slovenských textov, ktoré majú ambíciu osloviť masy ľudí a pozitívne ich afirmovať. Prvým singlom z pripravovaného albumu je pieseň „Ľudia,“ na ktorú vznikol v uliciach Bratislavy autentický videoklip, v ktorom sú rôzni ľudia, rôzne sociálno-spoločenské …

Read More »

Z veľkého materiálneho bohatstva často ostane len jedna posteľ, stolík a výhľad na východ slnka…

Keď nás nič netrápi, usmievať sa je jednoduché. Na izbu s číslom dva, v liečebni, kde som pracovala ako sociálna terapeutka, prijali novú pacientku. „Volám sa Judita“, usmievala sa a skúmavo si ma prezerala veľkými očami. Pani Judita ešte nedovŕšila sedemdesiat rokov, ale jej telo si už prešlo všeličím. Prišla k nám na rehabilitačný pobyt. „Máme tu v liečebni aj spoločenskú miestnosť s rôznymi činnosťami a programom. …

Read More »

Zmeny v šdandardnom postupe – diagnóza transsexualizmus a stotožnenie pacienta so želaným pohlavím

diagnóza transsexualizmus

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR ruší Štandardný postup pre diagnostiku a komplexný manažment zdravotnej starostlivosti o dospelú osobu s transsexualizmom. Zmeny sú účinné od stredy (3. 4.). Dôvody vyplývajú z praxe, a to v štádiu po vykonaní všetkých medicínskych intervencií, ktoré potvrdia diagnózu transsexualizmus a stotožnenie pacienta so želaným pohlavím. TASR o tom informoval tlačový odbor MZ SR.

Read More »

Ako to skončí? Hlavný žalobca vyšetruje komunikáciu medzi Ursulou von der Leyenovou a šéfom Pfizeru

Vyšetrovanie prípadu pôvodne začali belgické úrady v Lutychu na začiatku roka 2023 po trestnom oznámení podanom miestnym lobistom Frédéricom Baldanom. Neskôr sa k nemu pripojili maďarská a poľská vláda, Poľsko svoju sťažnosť ale vlani stiahlo po tom, ako v krajine po voľbách vznikla proeurópska vláda vedená Donaldom Tuskom, uviedol poľský vládny hovorca.

Read More »

Prach zo Sahary? Aj keď prach zvyšuje úmrtnosť pri dýchacích chorobách, zaťažuje pľúca, nie je iba zlý.

Piesok zo Sahary nad Slovenskom

Pre rastlinky nám tohto roku Sahara poslala vynikajúci "matroš" a pevne veríme, že týchto pár prekýchaných dní budeme brať s nadhľadom ako dar pre rastliny, ktoré väčšinou prehliadame. Tie nás možno už zanedlho potešia nadpriemernými kvetmi, tieňom a odfiltrujú pre nás množstvo špiny z ovzdušia . (...pre kolegov expertov, prosím ospravedlňte občasné zjednodušenia.)

Read More »